Sådan fortæller du, om en hund er mikrochippet: 7 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan fortæller du, om en hund er mikrochippet: 7 trin (med billeder)
Sådan fortæller du, om en hund er mikrochippet: 7 trin (med billeder)

Video: Sådan fortæller du, om en hund er mikrochippet: 7 trin (med billeder)

Video: Sådan fortæller du, om en hund er mikrochippet: 7 trin (med billeder)
Video: How to Micro Chip your dog in under a minute! #microchip #breeder #dog #puppy 2024, Marts
Anonim

Mikrochips placeret i hunde er små passive radiosendere på størrelse med et riskorn, der injiceres under huden over skulderbladene. Hver mikrochip har et unikt nummer, og dette nummer er registreret i en officiel central database sammen med en beskrivelse af den hund, ejerens navn, adresse og telefonnumre. Når en scanner føres over mikrochippen, hentes det unikke nummer og vises på scanneren. At vide, om en hund har en mikrochip, er især nyttigt, hvis du finder en vildhund og har brug for at spore ejeren.

Trin

Metode 1 af 2: Leder du efter en mikrochip

Fortæl, om en hund er mikrochippet Trin 1
Fortæl, om en hund er mikrochippet Trin 1

Trin 1. Kig efter et mærke på hundens krave

Hvis hunden har en krave på, skal du se, om den har et specifikt mærke, der siger, at hunden er mikrochippet. Mikrochips fremstilles af forskellige producenter, og disse virksomheder udsteder normalt et metalskilt, der skal placeres på hundens halsbånd for at advare interesserede parter om, at hunden er fliset.

  • Mærket leveres delvist for at lade alle, der finder en hund, vide, at det er chippet for at scanne dem, men det er også en visuel afskrækkelse for potentielle tyve, der tænker på at stjæle hunden, da hunden har permanent ID som tilhørende en anden.
  • Hvis hunden ikke har et officielt ID -mærke på halsbåndet, skal du kigge efter et skræddersyet halsbåndsmærke med ordlyd som "Jeg er mikrochippet" eller "mikrochippet". Ved, at dette ikke er det samme som et mærke med hundens navn og telefonnummer. Formålet med dette mærke er udelukkende at advare søgeren om, at hunden er chippet og skal scannes. Denne type mærke indeholder normalt ikke personlige oplysninger.
Fortæl, om en hund er mikrochippet Trin 2
Fortæl, om en hund er mikrochippet Trin 2

Trin 2. Føl efter mikrochippen

Hvis hunden har mistet kraven, eller der ikke er noget mærke på kraven, skal du prøve forsigtigt at mærke efter tilstedeværelsen af mikrochippen. Mikrochippen er indkapslet i en perspexcoat, der er størrelsen og formen på et riskorn. Mikrochips injiceres under huden i den løse hud i nakken ved midterlinjen mellem skulderbladene. Derfor er dette det ideelle sted at begynde at føle.

  • Kør fingerspidserne hen over huden mellem skulderbladene og nakken. Påfør let tryk for at se, om du kan opdage et fast objekt i riskorn lige under huden. Mikrochips lægger sig, hvilket betyder, at de kan migrere lidt fra det oprindelige implantatsted.
  • For at reducere chancen for at gå glip af en mikrochip, skal du arbejde metodisk og arbejde op og ned mellem skulder og hoved og derefter arbejde fra venstre til højre fra skuldrene op i nakken, indtil hver tomme er dækket.
  • Dette er ikke en idiotsikker metode. Hvis du ikke kan mærke en chip betyder det ikke, at hunden bestemt ikke er chippet, fordi chippen kan være til stede, men har skiftet placering eller er indlejret for dybt til at føles.
Fortæl, om en hund er mikrochippet Trin 3
Fortæl, om en hund er mikrochippet Trin 3

Trin 3. Få et endegyldigt svar ved at få hunden scannet

Selvom hunden ikke har et mærke, der siger, at den har en chip, og du ikke føler en, er det bedst at scanne hunden for at finde ud af det. Det er værd at scanne efter en mikrochip, hvis du forsøger at få kontaktoplysninger om en tabt hunds ejer.

Fortæl, om en hund er mikrochippet Trin 4
Fortæl, om en hund er mikrochippet Trin 4

Trin 4. Røntgen hunden

Mikrochips vises på røntgen. Selvom dette ikke rutinemæssigt bruges som en metode til at kontrollere, om en chip er til stede, er det i tilfælde, hvor en chip blev implanteret og er holdt op med at fungere, at tage et røntgenbillede af hunden en hurtig og nem måde at kontrollere, at chippen stadig er på plads, men virker ikke.

Metode 2 af 2: Scanning efter en mikrochip

Fortæl, om en hund er mikrochippet Trin 5
Fortæl, om en hund er mikrochippet Trin 5

Trin 1. Kontroller scanneren

Først skal operatøren kontrollere, at scanneren fungerer ved at trykke på 'on' -knappen og føre sensoren over en testchip. Hvis scanneren bipper og viser et nummer, virker det. Hvis batterierne er opbrugt, vil displayet enten forblive tomt eller vise meddelelsen "lavt batteri".

Hvis scanneren fungerer, men ikke har scannet en mikrochip efter en bestemt periode, viser meddelelsen "ingen chip fundet."

Fortæl, om en hund er mikrochippet Trin 6
Fortæl, om en hund er mikrochippet Trin 6

Trin 2. Scan hundens skuldre

Tænd for scanneren, og hold den en tomme over huden. Flyt scanneren op og ned fejer fra skulder til hals og derefter fra side til side. Når scanneren aktiveres, skal du notere nummeret.

Fortæl, om en hund er mikrochippet Trin 7
Fortæl, om en hund er mikrochippet Trin 7

Trin 3. Kontroller andre steder på hundens krop

Hvis der ikke findes en chip med et metodisk scanningsmønster over skuldrene, skal du ikke give op. Før scanneren hen over resten af kroppen. Dette inkluderer under brystbenet og omkring armhulerne, bare hvis det er migreret til et usædvanligt sted.

Tips

  • Mikrochipscanning kan udføres på de fleste veterinærklinikker. Hvis du har fundet en vild hund, skal du tage den med til en lokal dyrlæge for at blive scannet.
  • Mikrochips er også en god måde at bevise ejerskab på. Din dyrlæge eller en dyreværnsofficer kan implantere chippen og lægge dine oplysninger i databasen. Denne proces betyder, at kæledyret er officielt registreret med dine oplysninger. Databasen udsteder derefter ejeren et certifikat, som har en kopi af detaljerne og en adgangskode. Således er den eneste person, der er i stand til at ændre de registrerede oplysninger, ejeren i besiddelse af et gyldigt kodeord. Det betyder, at hvis din hund bliver stjålet og derefter opdaget af politiet, kan resultaterne af scanning af mikrochippen bevise, at du ejer det dyr.

Se disse relaterede videoer

Image
Image

Ekspertvideo

Image
Image

Ekspertvideo Hvilken hund skal du vælge, hvis du er første gang ejer?

Image
Image

Ekspertvideo Hvordan træner jeg en hvalp til at sove hele natten?

Anbefalede: